Close
Home » Fiction & Literature » Shpend Sollaku Noé » Atdheu i tjetrit

September 14 , 2007

Atdheu i tjetrit

Overview

Shpend Sollaku Noé është një poet i madh që ka pasur si qëllim daljen e poezisë nga akademitë, nga aristokracitë letrare, nga ambientet mondane. Poet nga nevoja, gazetar për domosdoshmëri historike, profesor e njeri i letrave rritur në underground, politikan i lindur, martir i lirisë të shtypur. I paisur me një përgatitje solide kulturore, letrare, filologjike e muzikore, po aq sa edhe shkencore në sensin enciklopedik, poliglot, karakter i guximshëm, kurioz nga instikti, inteligjencë akute, mendje shumë të kujdesshme për të ardhmen qoftë letrare, filosofike o qoftë politiko-sociale, Shpend Sollaku Noé është personalitet shumë kompleks dhe i paisur me një ngarkesë të ngjeshur humane. Lirika e tij është aktuale, inçizive, kafshuese, mallëngjyese, e vuajtur, gërvishtëse, magjepsëse. Ky libër fenomenal është dëshmi që poezia është akoma gjallë. Antologjia poetike "Atdheu i tjetrit" është organizuar në pesë pjesë: "Sfinksi-Mëzat e kaltër" e "Telegram prej varrezës"(poezi), "Mare Nostrum”, "Murus Noster", "Check up Homerit" e "Barkodë" (poema). Pjesët “Sfinksi-Mëzat e kaltër” e “Telegram prej varrezës” risjellin poezi nga librat “Sfinksi”, “Mbretëria e gjërave të ndaluara”, “Të duartrokasësh Kaligulën” dhe “Telegram prej varrezës”. “Atdheu i tjetrit” i Shpend Sollaku Noé-së, si të gjithë librat e tij, është një palestër ku “celulat gri” puarétiane stërviten, djersijnë e lodhen. Ç'do varg duhet menduar. Jo për veshtirësinë për ta përceptuar, stili i Noé-së është nga më të thjeshtët, sepse e vërteta është thjeshtësi, por per vlerën e brendshme. Për mesazhin që ofron. Për emocionet që sjell. Muza e tij nuk është një dinstiktiv, një cohë e lehtë që ta vëjë në pah mes miqve apo në vende publike, por një grusht brenda një dorashke të kadifejtë që të ç'orienton e bën të reflektojë edhe njeriun më të papërvojë.
Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $8.69. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Atdheu i tjetrit»:

Download TXT:

online-books-MBR-download-atdheu-i-tjetrit.txt

Download MobiPocket:

online-books-MBR-download-atdheu-i-tjetrit.MBR