Close
Home » Fiction - YA » Sabine De Vos » De Andere Wereld

July 14 , 2008

De Andere Wereld

Overview

Dit is deel 1 uit een spannende en grappige reeks jeugdavonturen. De 5 boeken kunnen ook los van elkaar gelezen worden maar om de personages goed te leren kennen, wordt toch aanbevolen te starten met dit deel.
Remi, zijn vriendinnetje Lamya en hun zes bizarre vrienden beleven wilde, spannende en grappige avonturen in India, Zuid Afrika en zelfs op plaatsen die niet eens bestaan, ofwel? Vriendschap en humor staan centraal maar vaak komt het bovennatuurlijke er aan te pas. Het zijn vooral de zes vrienden die vaak voor complete chaos maar ook vaak voor de oplossing zorgen: ze zijn namelijk allemaal Levend Dood en wonen tijdelijk op de staart van een ster tot ze op een dag lang genoeg geboet hebben voor hun zonden bij leven, en een vallende ster mogen worden.
Poëet Valentijn was bij leven een troubadour die ooit in Afrika door vier olifanten is gevierendeeld. Hij houdt van gedichten en de vrouwtjes, en kan absoluut niet tegen bloed of ruzie.
Buik was dan weer een gevreesde zeerover die kan vloeken als de beste, zo sterk is als 10 ossen en nooit een blad voor de mond neemt. Zijn gigantische lichaam staat vol taouages, eentje voor elke vrouw die hij ooit heeft ontmoet. Hij is in India onthoofd.
Charel de sjansaar Junior was lid van de maffia in New York en is daar op een nacht, tijdens een helse achtervolging, stomdronken in een riool gesukkeld en verdronken. Sindsdien stinkt hij erger dan een familie stinkdieren.
Hazel en zijn onafscheidelijke loden bol heeft ook het een en ander op zijn kerfstok en is doodgeschoten tijdens een ontsnappingspoging van een zwaar bewaakt eiland. Daarvan getuigen zijn gevangenisplunje en de zeven gaten in zijn schriel lijfje.
De Chef heeft het ook niet getroffen: bij een instorting van zijn diamantmijn in Zuid Afrika, is hij onthoofd. Sindsdien leeft hij zonder geheugen, hij weet zelfs niet wie hij is. In het tweede boek, 'Het verloren hoofd', wordt dat euvel rechtgezet.
De laatste in de rij is misschien wel de belangrijkste: Alfa Scimmia, uitvinder, talenknobbel en professor in een heleboel moeilijke dingen. Hij is zo klein als een kabouter, zo beweeglijk als een nest wriemelende mieren en vooral de denker van de bende. Samen beleven ze de meest onwaarschijnlijke avonturen. Laat je dus door hen op sleeptouw nemen en kom pas terug op aarde nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen…

Download txt

Read also

Het verloren Hoofd

(This book is in Dutch.)In this youth book series, Remi and Lamya and their 6 peculiar friends have the wildest adventures in India, South Africa or even places that don't exist, or do they? The books are filled with humor, excitement, the supernatural and young love. Especially the 6 Living Dead, their friends, are pro's in…

In this youth book series, Remi and Lamya and their 6 peculiar friends have the wildest adventures in India, South Africa or even places that don't exist, or do they? The books are filled with humor, excitement, the supernatural and young love. Especially the 6 Living Dead, their friends, are pro's in creating complete chaos. They all died long ago and are now residing on a star's tale, waiting to become a falling star. Valentine was a troubadour in Middle Ages and was quartered in Africa by 4 elephants; Belly was and still is a huge, tattooed pirate, hanged in India; Hazel was shut whilst trying to escape a prison Island and now has 7 holes in his tiny body; always smelly Charel was a member of the New York mafia and drowned drunk in a stinking sewer; the Chief was the gentle boss of a South African diamant mine and drowned in a giant mine hole; and last but absolutely not least: Alfa Scimmia: tiny and definitely suffering from severe ADD but the smartest of the lot, professor in several difficult subjects. He died of the plague.
Together with their earthly friends they always get themselves into trouble or find themselves in the most unusual adventures, like in Upside Down Land, or fighting birds with 5 wings or conspiring against lunatics who want to detonate all underwatervulcanoes to create 1 continent for him to rule.
Enter their world, and you'll only wake up after you've read them all until the last page....

Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $8.09. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «De Andere Wereld»:

Download TXT:

e-book-fb2-de-andere-wereld.txt

Download Papyre FB2:

e-book-fb2-de-andere-wereld.fb2