Close
Home » Nonfiction » Håkan Thörn » Globaliseringens dimensioner: nationalstat, världssamhälle, demokrati och sociala rörelser

April 08 , 2010

Globaliseringens dimensioner: nationalstat, världssamhälle, demokrati och sociala rörelser

Overview

Globaliseringens dimensioner är den första svenska boken som tar ett samlat grepp om globaliseringen. Det är en utmärkt introduktion, grundbok och lärobok om den värld vi lever i och som nu är stadd i snabb förändring. Håkan Thörn skriver om globaliseringen ur ett brett perspektiv och behandlar inte bara dess ekonomiska konsekvenser utan också kulturens globaliseringen, och vad detta betyder för nationen och identitet. Särskilt lyfter Håkan Thörn upp de nya sociala rörelsernas roll i en global demokrati och sätter in händelserna i Göteborg och Seattle i ett större perspektiv. Författaren försöker besvar frågor som: Vad är globalisering? Vilka grundläggande skillnader i sätt att se på globalisering finns? Undergräver globaliseringen nationalstaten och demokratin och i så fall hur?

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $15.49. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Globaliseringens dimensioner: nationalstat, världssamhälle, demokrati och sociala rörelser»:

Download Adobe DRM:

search-pdf-book-globaliseringens-dimensioner.pdf

Download PDF:

search-pdf-book-globaliseringens-dimensioner.pdf