Close
Home » Romance » Cristina Costov » Târfa

September 10 , 2007

Târfa

Overview

PREFAȚĂ

Download epub2

Read also

Turning the Good Girl Bad (Mills & Boon Modern Tempted)

How bad can this good girl be? PA Catherine North is twin-set-and-pearls perfect. Her hair is tightly coiled and so is her sex life – it’s safer that way. Her only release comes from the steamy romance novel she secretly pens, featuring her too-hot-to-handle boss, Max Rutherford. After all, a girl has to channel those fantasies into something…

Cu o paletă generoasă de teme și subiecte, literatura erotică poate avea desfășurări largi, ca în pagini de roman, sau se poate limita la povestiri scurte și incitante, încărcate de mister și tensiune. Definirea personalității sexuale, prin parcurgerea unui șir de evenimente, în care fanteziile erotice șochează de cele mai multe ori, reacția ego-ului aflat într-o lume a instinctelor dezlănțuite par a fi pilonii pe care se sprijină întreaga arhitectură a romanului erotic. Genul nu este nou, vine încă din antichitate, nouă este doar abordarea, care oferă unicitate fiecărei opere în parte, atunci când, desigur, nu suntem puși în fața unei imitații.
În acest context, romanul “ Târfa” de Cristina COSTOV, scris cu talent și știință a dozării tensiunii, oferă o imagine explozivă a unei o lumi bântuite de patimi demonice din care nu se poate evada decât prin împlinirea totală în actul iubirii. “ Doar dragostea poate șterge amprenta de târfă din sufletul meu”constată Eva, personajul principal, dorind să-și îngroape definitv trecutul și oferindu-și șansa unei noi identități sub semnul tandreții și dragostei pentru alesul său, realizând, de data aceasta, o perspectivă optimistă asupra vieții.
Drumul către recuperarea valorilor morale avea să fi plin de peripeții, în care neprevăzutul merge alături de fabulos într-un ritm alert, ceea ce conferă dimensiuni noi romanului erotic “Târfa”, putând astfel fi asimilat atât romanului polițist, cât și de aventuri. Gesturile au valoare simbolică, incendierea locuinței semnifică despărțirea de un trecut dezonorant, pe care Eva îl vrea transformat în scrum, moment în care își reconsideră viața: “S-a îmbrăcat, a luat doar cheile mașinii și a aprins bricheta aruncând-o pe cearșafurile împuțite, care au început să prindă flăcări luminând cămara dezmățului. Ieșind repede din apartamentu-i plin de ADN-uri străine, nu contenea din plâns. Lacrimile i-au inundat haina, încălțămintea și pielea.
A urcat pripit în mașină, pornind motorul.
«Vreau o viață nouă, vreau să ma curăț, vreau să trăiesc pentru mine, vreau sa fiu fericită!» se gândi ea apăsând pe accelerator. De parcă pierduse mult timp în zadar și se străduia să-l ajungă, să-l recupereze.”
Dar calea spre adevărata fericire avea să fie o veritabilă cursă cu obstacole, autoarea înscriind pagini palpitante, opunând mereu, idealului de înălțare morală, fața întunecată a lumii în chipuri sordide și fapte vizând, uneori, patologicul. Altfel spus, lupta dintre bine și rău, cu triumful binelui se desfășoara într-o aventură a cunoașterii cu reflex în conștiință: “Privea în jurul său, se simțea mai vie ca oricând și totul îi era atât de cunoscut. Putea să privească înlăuntrul său, știa legea divină și ce trebuie să facă.
”De ce pe parcursul vieții nu a știut ce să facă? Unde s-o apuce? Cum să trăiască?”
”Creierul îmi era avocatul, mereu bucata aceasta de carne ne duce în eroare justificându-ne logic greșelile. Bariera, care ne depărtează și mai mult de divinitate.” De la acceptarea condiției sale - ”Eu sunt o curvă!” constată ea.
Totul ce i s-a cerut făcea fără cuvinte, fără jenă, îi părea firesc să fie numită așa”- și până la strigătul de revoltă, “ Eu nu sunt o curvă! strigă ea. Nu ai voie să pui mâna pe mine, nemernic mârșav și pervers!”semnul unei fundamentale mutații în planul conștiinței se regasește în statuarea condiției de a fi: “ Eu sunt om, sunt om!!! Vreau să fiu fericită, vreau să trăiesc.”
Citit în altă cheie, romanul “Târfa” sondează deopotrivă fantasticul și esotericul cu referințe la cultul falusului- trimiteri la ancestralele desenele rupestre din peșteri, dar și la rugăciunile mitice pe timp de noapte, închinate lui Dionysos sau Orfeu, în Grecia antică sau cultul lui Saturn, zeul morții, și închinarea la Bacchus, în Roma antică.

Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $5.39. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Târfa»:

Download Adobe DRM:

e-book-torrent-download-t226rfa.pdf

Download Torrent:

e-book-torrent-download-t226rfa.torrent