Close
Home » Fiction & Literature » Radi Radev » Човек без магия

January 27 , 2009

Човек без магия

Overview

Сборник фантастични разкази от Ради Радев.

Download LIT

Read also

Don't Just do Something, Sit There

Popular TV and radio personality Wallace Chapman is on a mission. A mission to chill us all out. He's thought a lot about the syndrome of modern life and thinks he has a few answers. Ranging over such subjects as careers, technology, health and well-being, food, sex and relationships, and employing a captivating mix of pop psychology, science,…

.".. Има във фолклора образ за човек, който в уплахата си хуква едновременно във всички посоки. Книгата на Ради Радев е аргумент, че едновременното движение във всички посоки е не само интересно в областта на фантастичната литература, но и един добър залог за следващите му книги.
Вездесъщото фентъзи привлича и Ради Радев, вижда се. И самодивско мляко отпиваме по страниците на книгата му, и джуджешка бира, че и великия алхимик Калиостро срещаме, но всичко това е, докато в един от разказите (“Човек без магия”) видим в една кръчма заявлението: “Тук се забранява правенето на магии след полунощ!” Тогава забравяме магията и меча и продължаваме през една шарена палитра: от твърда фантастика до хорър, от елементи на киберпънк до съвсем реалистични разкази с плътен и пластичен език (“Грижовна дъщеря”) . Защото Радев е предусетил или е срещнал в Интернет факта, че в САЩ тиражите на фентъзито падат чувствително през последните 2 – 3 години. А той обича да гледа напред. Амбицията му е винаги една глава над онова, което върши с лекота. Хубаво ли е това, лошо ли е? Може да бъде повод за спорове, разбира се, но че евентуалните днешни спорове ще бъдат добре дошли за следващите му книги, спор няма.
Фрази като “Струваше му се, че буквите преливат извън книгата и се появяват на пръстите на ръцете му...” и “... бели и чисти като задната страна на надгробна плоча...” се укротяват от други като “Искам да знам защо купувате злоба...” (Магазин за злоба”), за да очертаят една обширна територия от идеи, която чака и по-нататъшното си развитие.
В първата си книга Ради Радев наистина демонстрира експерименти във всички посоки, а и един добър език – достатъчно основание да му пожелаем на добър път и да очакваме нови експерименти в следващите му книги. И е крайно време да зачетем тази."

Никола Кесаровски

 

Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $4.05. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Човек без магия»:

Download PDF:

digital-book-doc-torrent-download-.pdf

Download MS Word:

digital-book-doc-torrent-download-.doc

Download Torrent:

digital-book-doc-torrent-download-.torrent