Close
Home » Fiction & Literature » Harriet Beecher Stowe » De hut van Oom Tom

June 19 , 2010

De hut van Oom Tom

Overview

De hut van Oom Tom van Harriet Beecher Stowe is een van de bekendste boeken uit de canon van de Amerikaanse literatuur. Het werd in 1852 gepubliceerd nadat het eerst tussen 1851 en 1852 als serie was verschenen en oefende een enorme invloed uit op de destijds heersende opvattingen over slavernij. De oorspronkelijke titel is Uncle Tom's Cabin or Life among the Lowly. In het Nederlands is het ook uitgegeven als De Negerhut en als De negerhut van Oom Tom.

Download AZW

Read also

Lady Byron Vindicated

Harriet Beecher Stowe's notorious 1869 exposé, "The True Story of Lady Byron's Life," has quite plausibly been described as "the most sensational magazine article of the nineteenth century," but as is often the case with sensations it has tended to be talked about much more than understood. Stowe's nominal project in the…

Harriet Beecher Stowe (Litchfield (Connecticut), 14 juni 1811 – Hartford (Connecticut), 1 juli 1896) was een Amerikaans abolitioniste en schrijfster. Met Uncle Tom's Cabin schreef ze in 1852 een sterk pleidooi voor de afschaffing van de slavernij.

Het boek vertelt over de lotgevallen van een aantal slaven in en om een plantage in de Amerikaanse staat Kentucky. Onder hen zijn Eliza Harris en Oom Tom, beiden slaven van de vriendelijke maar roekeloze plantagebezitter Arthur Shelby.

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $2.99. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «De hut van Oom Tom»:

Download Adobe DRM:

MBR-lindle-download-de-hut-van-oom-tom.pdf

Download MobiPocket:

MBR-lindle-download-de-hut-van-oom-tom.MBR