Close
Home » Fiction & Literature » Mircea Badut » DonQuijotisme AntropoLexice

July 08 , 2008

DonQuijotisme AntropoLexice

Overview

Cartea vă propune spre lectură o sumă de eseuri inedite, inspirate de la chestiuni cvasi-cotidiene sau rezultate din căutări la care ne ducem mai rar cu gândul. În plus, atât pentru condimentarea experienței de lectură, cât mai ales pentru democratizarea conceptului de antropologie (în jurul căruia gravitează prozele din cuprins), seria de eseuri – fuzionând idei de psihologie, sociologie ori de filosofie – este punctată (inițial, median și final) cu câte o proză ficțională din seria interpretărilor speculativ-antropologice de mituri și legende populare (aici fiind vizate baladele "Monastirea Argeșului" și "Miorița"), serie de autor începută odată cu cartea "Întoarcerea fratelui risipitor" (Editura Europress, București, 2014).

Download torrent

Read also

Four Days With Grandpa

Grandpa tells his grand children how failure to learn their native language could destroy their identity and make them slaves of the other communities. He then tells them a story of how two piglets from a wealthy pig family who failed to learn their language finally found themselves in trouble when crisis hit the land.

Volumul de față aduce cititorului un amalgam de provocări pentru minte și pentru inimă, într-un melanj pastelat, susținut pe tot parcursul de împletitura a trei filoane esențiale: auto-ironie, umilință și duioșie. De altfel, ideea de smerenie – atât cea subiectivă cât și cea extinsă la întreaga specie – constituie aici o reiterare definitorie.

Parcurgerea cărții se poate dovedi o experiență deosebită atât pentru cititorul pasionat de beletristică cât și pentru cel atras de eseistica de idei. Profunzimile și perspectivele vor surprinde adesea.

Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $5.39. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «DonQuijotisme AntropoLexice»:

Download Mobi:

online-books-docx-donquijotisme-antropolexice.mobi

Download DOCX:

online-books-docx-donquijotisme-antropolexice.docx