Close
Home » Nonfiction » Håkan Lahger » Här föds svensk hiphop – Ett reportage från Stockholms förorter. Med intervjuer av Titiyo, Leila K.

August 14 , 2009

Här föds svensk hiphop – Ett reportage från Stockholms förorter. Med intervjuer av Titiyo, Leila K.

Overview

Hon rappar och han toastar. Från Tensta och Bergsjön dånar det svart-vitt om rätten att partaja och få vara nåt – och det är dom. "När BBC var här", fortsätter Titiyo på stam­krogen Tranan i Stockholm, "och gjorde ett inslag till tv-programmet Behind the Beat ville producen­ten bara ha svarta människor framför kameran. Han hade fått för sig att det fanns massor av färgade svenska artister, en slags rörelse, och han ville inte höra på när vi sa att vi bara är några stycken som håller på." Håkan Lahger intervjuar några av pionjärerna, Titiyo, Leila K. och Papa Dee, inom svensk hiphop i detta tidsdokument från det tidiga 90-talet. Men det är också ett reportage om ungdomskulturen i Stockholms förorter där hiphopen först satte sin prägel. Fram växer en bild av gemenskap, högtflygande drömmar och en vardag färgad av utanförskap. "Niklas och de andra kurar ihop sig i den lilla lägenheten för att komma undan vuxenvärlden. En stunds flykt ifrån allt. De ber fotografen att gå. Vänligt men bestämt. Han är trots allt vuxen, och vuxna kan man inte lita på." Intervjun publicerades ursprungligen i Upp&Ner – Inrikesflygets reportagetidning nr 6 1990 Håkan Lahger är en av Sveriges ledande musik och nöjesjournalister. Han började på Dagens Nyheter i slutet på 70-talet och startade musiktidningen Schlager på 80-talet. Har arbetat för flertalet ledande magasin och tidskrifter genom åren samt skrivit ett drygt halvdussin böcker, bland annat Proggen – musikrörelsens uppgång och fall och om det legendariska skivbolaget Metronome – De legendariska åren. Vidare böckerna Ulf Lundell – Den vassa eggen och Bob Dylan – En kärlekshistoria, hösten 2013 kom Helikopterpiloten – berättelsen om ett rån. Till vardags arbetar Håkan Lahger med SVT-produktionen Skavlan.
Show more...

Date release: December 11, 2013

Nonfiction, Entertainment
Här, föds, svensk, hiphop, reportage, från, Stockholms, förorter., intervjuer, Titiyo,, Leila, Håkan, Lahger, download, Mobi, MobiPocket

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $3.22. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Här föds svensk hiphop – Ett reportage från Stockholms förorter. Med intervjuer av Titiyo, Leila K.»:

Download Mobi:

book-to-read-online-MBR-h228r-f246ds-svensk.mobi

Download MobiPocket:

book-to-read-online-MBR-h228r-f246ds-svensk.MBR