Close

November 10 , 2009

Lluí­s Companys

Un home de Govern

Overview

Lluís Companys, el president de la Generalitat que va esdevenir un mite amb la seva tràgica mort, no és una figura fàcil d’enfocar per a un historiador. El present llibre d’Arnau Gonzàlez analitza, amb rigor, però també de manera clara i amb esperit de divulgació, la trajectòria política de Companys, centrant-se en l’etapa re­publicana, és a dir, entre 1931 i 1940. I ho fa a l’inversa, situant el seu afusellament com a origen d’una visió totalment distorsionada del polític català.

A partir d’aquesta distorsió s’analitzen els seus passos anteriors i es reconstrueix la seva actuació política des del 14 d’abril de 1931. Una trajectòria que el portarà a desenvolupar infinitat de càrrecs en els quals sempre el seu rol serà l’actuació política enèrgica i emotiva, de vegades enfrontada amb la gestió ins­ti­tu­cional pura i dura.

Un llibre a l’abast del gran públic interessat per la història del nostre país, narrat de manera amena i planera, alhora que una visió de Companys que aportarà noves dades a estudiosos i historiadors. L’apassionant vida d’un polític odiat i admirat, insultat i exaltat, mobilitzador de masses i jugador arriscat. Una figura que només aconseguirà el consens social i polític en la seva mort a mans del dictador.

Download MBR

Read also

A Selection of European Folk Dances: Volume 4

A Selection of European Folk Dances, Volume 4 is part of a series of booklets giving the dance sequence and music for a selection of folk dances from various European countries outside the British Isles. Organized into 10 chapters, this book begins with a description of the various holds and basic steps of the dances. Subsequent chapters…

Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $8.50. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Lluí­s Companys»:

Download Papyre FB2:

e-book-mobi-pdf-txt-llu237173s-companys.fb2

Download Mobi:

e-book-mobi-pdf-txt-llu237173s-companys.mobi

Download Adobe DRM:

e-book-mobi-pdf-txt-llu237173s-companys.pdf

Download TXT:

e-book-mobi-pdf-txt-llu237173s-companys.txt