Close
Home » Romance » Jane Austen » Gevoel en verstand

May 23 , 2011

Gevoel en verstand

Overview

Sense and Sensibility (Gevoel en verstand) is de eerste, in 1795 geschreven en in 1811 uitgegeven, roman van de Engelse schrijfster Jane Austen. In het boek beschrijft Austen een milieu (Engelse landadel) waarin niet alleen vrouwen, maar ook mannen het slachtoffer kunnen zijn van regels over familiebanden, eigendommen en het huwelijk. De titel verwijst naar de verschillende wijze waarop de hoofdpersonages tegen hun situatie aankijken: Elinor Dashwood baseert zich op gezond verstand (sense) en haar jongere zus Marianne gaat in eerste instantie meer uit van haar gevoel (sensibility).

Download fb2

Read also

Pride and Prejudice (Global Classics)

Since its publication in 1813, Pride and Prejudice's blend of humor, romance, and social satire have delighted readers of all ages. In telling the story of Mr. and Mrs. Bennett and their five daughters, Jane Austen creates a miniature of her world, where social grace and the nuances of behavior predominate in the making of a great love story.At…

Jane Austen ( 1775 - 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde. Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, heeft ervoor gezorgd dat ze één van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $2.99. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Gevoel en verstand»:

Download ePub:

e-book-AZW-xml-gevoel-en-verstand.epub

Download Amazon Kindle:

e-book-AZW-xml-gevoel-en-verstand.AZW

Download XML Book:

e-book-AZW-xml-gevoel-en-verstand.xml