Close
Home » Nonfiction » Ianus Christius » Libertas Nova No.4

August 16 , 2007

Libertas Nova No.4

Overview

Drage čitateljice i čitatelji,
hvala vam na vašem vremenu kojeg ste proveli u čitanju prethodna tri broja ovog digitalnog časopisa. Također se moram zahvaliti na savjetima i vrlo zanimljivim prijedlozima za pisanje tematskih članaka od strane mojih prijatelja sa web stranica bloger.index.hr.
U novom broju možete pročitati tekstove iz raznih područja, kako znanosti i umjetnosti, tako i duhovnosti. Novi stihovi i izreke u kategorijama Misteriji prirode... i Riječ djelo krasi... trebale bi vas potaknuti na kreativno razmišljanje o svijetu koji vas okružuje ali i naučiti nekim mudrim spoznajama. Također nastavljam sa opisom svog avanturističko-hodočasničkog putovanja Hrvatskom. Ovoga puta sretno sam i spretno prošao našu najšumovitiju regiju, Gorski kotar, i upoznao mnoge simpatične i srdačne mještane na dionici Bosiljevo-Vrbovsko-Skrad-Delnice.
U sklopu škole kreativnosti i samospoznaje, Libertas Nova-i, posvetio sam se temi inspiracije i kao primjer naveo svoj kratak životni put, sve pozitivne i negativne stvari koje su mi se dogodile u zadnjih nekoliko godina. Sve sa ciljem kako bi vam pokazao kako i u najgorim situacijama ne smijete zaboraviti na pozitivne stvari. A inspiracija je upravo ona koja vas vadi iz najvećih ponora.
U književnom kutku donosim novu preporuku literature. U Nadprirodi, knjizi Lyalla Watsona, govori se o parapsihološkim pojavama i paralelnim svjetovima, te njihovoj znanstvenoj podlozi i eksperimentima kojima se pokušalo dokazati postojanje istih kao i objašnjenje takvih pojava.
Od tematskih članaka, predstavljam kratko izlaganje o jednom od naših najvećih neprijatelja, strahu, i svim njegovim aspektima. Također sam se pozabavio pitanjem kvalitete našeg obrazovnog sustava te ponudio riješenje za trenutačnu kompleksnu i kaotičnu situaciju. Uz sve to, donosim i prikaz jedne zanimljive teme, gastronomije žumberačkog kraja, sa kojom sam se upoznao tijekom svog avanturističkog putovanja. Ukratko sam izložio popis nekih od tradicionalnih jela koje se spominju u tom dijelu lijepe naše, i to na kronološki način, tj. od prapovijesti do novog vijeka. Sve recepte i načine priprave tih jela možete naučiti u radionicama koje organizira JU Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje, čiju sam web adresu i e-mail adresu naveo na kraju članka kako bi i sami mogli doći do više informacija. Na kraju, tu su i neizostavna pitanja u kategoriji Kreativna pitalica... Nadam se da će vam biti zanimljiva.
Sa štovanjem,
I.C.

Download MBR

Read also

Libertas Nova No.9

...U novom broju časopisa, koji izlazi u ovome blagdanskom mjesecu donosim slijedeće teme: o pojmu Boga, o svjesnosti svemira, o predviđanju budućnosti, o postojanju duhova, borbi između razuma i vjere, materijalizmu ili spiritizmu, o posljedicama bavljenja spiritizmom, o svjetskim religijama, o dinosaurima i crnim udovicama u Istri, o balonima i…

Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $0.99. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Libertas Nova No.4»:

Download MS Word:

pdf-fb2-txt-lindle-download-libertas-nova-no4.doc

Download Adobe DRM:

pdf-fb2-txt-lindle-download-libertas-nova-no4.pdf

Download FB2:

pdf-fb2-txt-lindle-download-libertas-nova-no4.fb2

Download TXT:

pdf-fb2-txt-lindle-download-libertas-nova-no4.txt