Close
Home » Nonfiction » Oliver Knezevic » Stilovi nameštaja (Serbian edition)

July 16 , 2007

Stilovi nameštaja (Serbian edition)

Overview

Knjiga "Stilovi nameštaja" je sažet i vrlo jasan prikaz gradacije potreba čoveka kada je pitanju stanovanje.
Na samom početku dat je kratak osvrt na razvoj samog životnog prostora, njegovo postepeno oživljavanje, bogaćenje, da bi potom bilo prikazano kako je sâm nameštaj postao značajan u životu ljudi, kao i način na koji je počeo da prati potrebe čoveka u širem smislu od onih osnovnih funkcija, kao što su spavanje i obedovanje.
Pored razmatranja razvoja izgleda nameštaja, ova knjiga se bavi pitanjima kako, kada i u kojoj meri je udobnost bila podređena izgledu nameštaja, kada su ova dva segmenta bila usklađena ili kada je težište bilo na komfornosti.
Obrađeno je i pitanje izbora materijala od kog je nameštaj izrađivan, način na koji se u ranijim vremenima za njegovu izradu birala vrsta drveta u zavisnosti od njene cene, dostupnosti, tvrdoće, a zatim je tu i pregled veštačkih i drugih materijala koji se za izradu delova nameštaja koriste u novije vreme.
Pažnja je posvećena i istorijskim činjenicama koje su dovele do mešanja kulturnih uticaja u određenim sredinama, što je sve uticalo na kreiranje i izgled pojedinih delova nameštaja.
Svi ovi segmenti obrađeni su i obuhvaćeni kroz hronološki pregled gde su jasno odvojeni stilovi po nazivima i vremenskim periodima koje pokrivaju, što omogućava lako praćenje i uočavanje pravilnosti u razvoju nameštaja od njegovih početaka do danas.

Download torrent

Read also

Summer Flowers

An unexpected meeting, at a routine work presentation, sets the wheels in motion to bring together a group of women who are in different types and stages of relationships. Their diverse personalities and lifestyles are what drew them to each other and lead them to question who they are with, who they want to be with and who they might possibly…

Show more...

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $9.88. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Stilovi nameštaja (Serbian edition)»:

Download MS Word:

free-online-book-torrent-mobi-stilovi-nameštaja-serbian.doc

Download Torrent:

free-online-book-torrent-mobi-stilovi-nameštaja-serbian.torrent

Download Mobi:

free-online-book-torrent-mobi-stilovi-nameštaja-serbian.mobi