Close
Home » Fiction & Literature » Lulu Wang » Het Witte Feest

August 15 , 2008

Het Witte Feest

Chinese Tradities Deel 1

Overview

In fantasievolle en bloemrijke bewoordingen beschrijft Lulu Wang in dit boek het leven van een Chinese familie tijdens de Japanse bezetting in de jaren dertig, gezien door de ogen van het jongste zoontje, de vroegwijze Xingrong.

Download AZW

Read also

Brief aan mijn Lezers

‘Brief aan mijn lezers’ (novelle, 1998) markeert een nieuw ijkpunt in Lulu’s literaire ontwikkeling, die tot volle wasdom lijkt te zijn gekomen. Ze schrijft zolas ze spreekt: met zelfspot en humor -door middel van flashbacks en kwinkslagen – vertelt ze over haar onverwachte metamorfose van een anonieme docente uit de provincie tot een…

Eeuwenoude tradities, onder meer rond concubines en begrafenisriten, bepalen het leven, terwijl de opium zijn tol eist in de strijd om het dagelijks bestaan – de vader van het gezin, chauffeur van de ‘Vierde Mevrouw’ van de President van China, bezoekt steeds vaker opiumhuizen en brengt het gezin ten slotte aan de bedelstaf.

Met verve en humor schetst Lulu in elf hoofdstukken het versnelde proces van bewustwording van Xingrong. Het Witte Feest is tevens een hommage aan de ouderliefde, de Chinese geschiedenis en poëzie, en een novelle over de grote literaire thema’s: liefde, dood en, vooral, overleven.

Dit boek was het Boekenmaandgeschenk van de Bijenkorf 1999.

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $4.29. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Het Witte Feest»:

Download MS Word:

e-book-pdf-LIT-download-het-witte-feest.doc

Download PDF:

e-book-pdf-LIT-download-het-witte-feest.pdf

Download Microsoft Reader (LIT):

e-book-pdf-LIT-download-het-witte-feest.LIT