Close
Home » Nonfiction » Mirjana Ule » Za vedno mladi?

February 15 , 2009

Za vedno mladi?

Socialna psihologija odraščanja

Overview

Knjiga je razdeljena na tri dele. V prvem se ukvarja s pojmom in fenomenom življenjskega poteka in s temeljnimi značilnostmi odraščanja v sodobnih družbah, v drugem delu je predstavljeno obdobje mladosti in sveta mladih s psihološkega in družbenega vidika, v tretjem delu pa je podrobneje predstavljen prehod od mladosti v odraslost in fenomen »mladih odraslih«, ki po mnenju nekaterih analitikov prenaša nekdanje družbene potenciale in krize mladosti v odraslost.

Download pdf

Read also

Being in Time

Genevieve Lloyd's book is a provocative and accessible essay on the fragmentation of the self as explored in philosophy and literature. The past is irrevocable, consciousness changes as time passes: given this, can there ever be such a thing as the unity of the self? Being in Time explores the emotional aspects of the human experience of…

 Osnovno vprašanje, ki si ga avtorica zastavlja v knjigi, je, kako naj danes mladi uspejo prikazati svojo družbeno pomenljivost, če pa so že populacijsko in generacijsko v precejšnji manjšini in vse težje najdejo stik s svetom dela. Še do devetdesetih let prejšnjega stoletja se je zdelo, da mladina evropskih držav premaguje družbene krize z njej lastno energijo, inovativnostjo in s svojevrstnim »ciničnim odmikom« od stvarnosti. Danes se zdi, da so se te energije mladih skoraj povsem utopile v poplavi tržno in medijsko usmerjene kulture in zabave.

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $6.78. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Za vedno mladi?»:

Download Sony BookReader:

doc-AZW-fb2-electronic-book-za-vedno-mladi.LRF

Download MS Word:

doc-AZW-fb2-electronic-book-za-vedno-mladi.doc

Download Amazon Kindle:

doc-AZW-fb2-electronic-book-za-vedno-mladi.AZW

Download FB2:

doc-AZW-fb2-electronic-book-za-vedno-mladi.fb2