Close
Home » Nonfiction » Søren Nørby » Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle Flådens Flagskibe under Den Kolde Krig

July 05 , 2007

Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle Flådens Flagskibe under Den Kolde Krig

Overview

I over 25 år udgjorde de danske fregatter Peder Skram og Herluf Trolle rygraden i søværnets koldkrigsforsvar mod truslen fra øst. På linie med søværnets andre enheder håndhævede de dansk suverænitet og danske interesser både i hjemlige og internationale farvande og var forrest i feltet, når det drejede sig om deltagelse i øvelser med Danmarks allierede.
Med udgangspunkt i historien om Den kolde Krig 1945-1989 fortæller historikerne Søren Nørby & Steen Schøn her historien om projekteringen og bygningen af fregatterne, samt de funktioner skibene havde i den hjemlige flåde og i alliancesammenhænge. Bogen er således både en indføring i Danmarkshistorien 1945-1990 og et stykke marinehistorie om to af den danske flådes største fartøjer. Derudover beskriver bogen, hvordan det var at leve og arbejde om bord på de to fregatter.
Forfatterne har gennemgået forsvarets og andre relevante arkiver samt pressens dækning og indhentet vidnesbyrd fra et stort antal tidligere besætningsmedlemmer. Bogen er illustreret med over 100 fotos og har forord af fhv. viceadmiral Jørgen F. Bork.

Download mobi

Read also

Danske Ubåde 1909: 2004. Bind II

I næsten 100 år var ubåde en central del af Danmarks forsvar. I 2004 valgte man imidlertid fra politisk side at nedlægge ubådsvåbenet. Dermed var en æra endegyldigt forbi.Denne bog dækker ubådsvæsenets 95-årige historie fra den første ubåd, Dykkeren, til den sidste, Kronborg, der fik blot tre år i søværnets tjeneste.Ubådenes tekniske…

Date release: February 16, 2013

Nonfiction, History
Fregatterne, Peder, Skram, Herluf, Trolle, Flådens, Flagskibe, under, Kolde, Krig, Søren, Nørby, download, Sony BookReader, Amazon Kindle, Microsoft Reader (LIT)

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $5.19. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle Flådens Flagskibe under Den Kolde Krig»:

Download Sony BookReader:

AZW-LIT-lindle-download-fregatterne-peder-skram-og.LRF

Download Amazon Kindle:

AZW-LIT-lindle-download-fregatterne-peder-skram-og.AZW

Download Microsoft Reader (LIT):

AZW-LIT-lindle-download-fregatterne-peder-skram-og.LIT