Close
Home » Nonfiction » Dominic Lieven » Oorlog & revolutie

July 28 , 2009

Oorlog & revolutie

De ondergang van tsaristisch Rusland

Overview

Honderd jaar geleden en nog steeds actueel

Verhelderend onderzoek naar de Russische beleving van Eerste Wereldoorlog en Russische Revolutie. 

Download fb2

Read also

Under Fire

Griffin takes his Marine heroes to Korea, in the biggest Corps novel of them all.Through eight books, Griffin's bestselling chronicle of the Marine Corps has proven itself to be one of the country's most enduring and popular series. Now, Griffin leaves World War II behind and thrusts his readers deep into the heart of the Korean…

Oorlog & revolutie gaat over de twee grote crises in de eerste twee decennia van de 20e eeuw: de Eerste Wereldoorlog en de Russische Revolutie. Het begrijpen van de gebeurtenissen in Rusland is cruciaal voor het begrip van de hele twintigste eeuw van Europa. 

Vanwege de Oktoberrevolutie van 1917 was Rusland niet betrokken bij de reconstructie van Europa in Versailles. De bepalingen in het Verdrag van Versailles waren gefundeerd op de nederlaag van het Russische tsarenrijk, niemand bekommerde zich om de belangen of standpunten van het nieuwe Rusland, en in de tijd tussen de twee wereldoorlogen bleef Rusland een naar binnen gekeerde macht. Pogingen om Hitler te stuiten en een tweede wereldoorlog te voorkomen werden ondermijnd door diepgewortelde wederzijdse achterdocht en afkeer tussen Rusland en het Westen. Een houding die nog steeds zijn schaduw werpt over de wereldpolitiek. 

Lieven had voor dit boek toegang tot bijzondere archieven, onder andere in Moskou en Sint Petersburg. Zo deed hij een jaar lang onderzoek in het archief van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou. Dit archief was in de Sovjettijd gesloten voor buitenlanders en is nu weer gesloten. De archieven leverden een schat aan informatie op, onder andere over het verband tussen buitenlandse politiek, de normen en waarden van de Russische elite en hoe zij de Russische identiteit zagen. 

Dominic Lieven studeerde gechiedenis in Cambridge en Harvard. Hij is hoogleraar aan de London School of Economics en gespecialiseerd in Russische geschiedenis. Hij spreekt vloeiend Russisch.

Show more...

Date release: May 27, 2015

Nonfiction, History
Oorlog, &, revolutie, Dominic, Lieven, download, Amazon Kindle, FB2, Microsoft Reader (LIT), Torrent

How to download book

Buy this book

You can buy this book now only for $20.39. This is the lowest price for this book.

Buy book

Download book free

If you want to download this book for free, please register, approve your account and get one book for free.

Register

After that you may download book «Oorlog & revolutie»:

Download Amazon Kindle:

fb2-LIT-torrent-lindle-download-oorlog-amp-revolutie.AZW

Download FB2:

fb2-LIT-torrent-lindle-download-oorlog-amp-revolutie.fb2

Download Microsoft Reader (LIT):

fb2-LIT-torrent-lindle-download-oorlog-amp-revolutie.LIT

Download Torrent:

fb2-LIT-torrent-lindle-download-oorlog-amp-revolutie.torrent